Publikoval/a Mascha dne 24.5.2014

Před nějakou dobou jsem sepsal na svůj blog recenzi na přepravní kolečka Sit-on-top SeaToSummit a speciálně jsem upozorňoval, jak musí být jednotlivé bantamy na osu nasazeny – vždy ventilkem dovnitř. Když jsem si ale bral posledně kajaky s kolečky k vodě, samozřejmě jsem zapomněl sestavení koleček po předchozím uživateli zkontrolovat a došlo k tomu, před čím jsem varoval.
Stačilo ujet nějakých padesát metrů, několikrát jsem uslyšel z podvozku cvaknutí (které jsem špatně vyhodnotil jako kamínek uvízlý ve vzorku gumy) a pak už jen zlověstné tsssss…

Ventilek sežvejkaný a nakonec vytržený z duše.
Lodě jsme nakonec nějak odvláčeli k vodě a děsili se chvíle, až je bude nutné vrátit zpět k autu – více než 400m do slušného krpálu. Při vší smůle jsme měli nakonec štěstí a navečer využili přítomnosti jednoho z domorodců, který nám odemkl branku příjezdové cesty a umožnil sjet autem až k vodě. Nebýt toho, nebo stát se nám podobná nehoda např. na naší výpravě do Německa, tak vypotíme při přenášení litry potu. Takhle mne to stálo jen sto osmdesát kaček za novou duši.
Asi je zbytečné s sebou vozit náhradní duši, stačí si jen dát bacha, jak jsou jednotlivá kolečka na ose nasazena.

Špatně – ventilek se při otáčení rozbije o závlačku.

Správně – ventilek je z druhé strany osy.

Správně – ventilek je z druhé strany osy.

Share: